top of page

Digitale opleiding tot loopbaancoach - leren van thuis uit op eigen tempo

Lente actie van 18/03/2024 tot en met 21/04/2024! Maar let op: plaatsen voor de lente actie zijn beperkt! Onze opleiding tot loopbaancoach in een digitaal jasje, want je leert online van thuis uit en op eigen tempo. Kies vrijblijvend ook voor de bijkomende praktijksessies.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Digitale opleiding tot loopbaancoach - leren van thuis uit op eigen tempo
Digitale opleiding tot loopbaancoach - leren van thuis uit op eigen tempo

Startdatum

18 mrt 2024, 18:47 – 18:52

Online opleiding

Over ons evenement

Wil jij graag loopbaancoach worden?

De opleiding tot loopbaancoach bestaat standaard uit zes opleidingsdagen en is geschikt voor iedereen die cliënten met een loopbaanvraag wil begeleiden (bv. loopbaancoach, jobcoach, outplacement coach, HR manager, HR specialist, psycholoog, therapeut …), maar werd voor deze opleiding speciaal voor jou uitgewerkt tot een volledig digitale opleiding waarbij je kan leren van thuis uit en op eigen tempo!

Je leert hoe je cliënten op een goede en kwaliteitsvolle manier kan begeleiden en je ontvangt daarnaast ook toegang tot ons digitaal platform met een toolbox bestaande uit een vijftigtal werkvormen, oefeningen en tests die je kan gebruiken als basis bij het coachen.

Je mag rekenen op een erg praktische opleiding met veel ruimte voor het werken met oefeningen, werkvormen en tools.

Onze opleiding staat open voor iedereen, maar wil jij je graag als loopbaancoach aansluiten bij ons erkend loopbaancentrum, neem dan gerust eens een kijkje bij onze vacatures!

Heb je de opleiding met succes voltooid, dan ontvang je van ons op de laatste opleidingsdag een certificaat!

Doelstelling:

We zorgen er tijdens deze opleiding voor dat je een hele goede basis krijgt als loopbaancoach en dat je veel tools en werkvormen hebt om met loopbaanvragen aan de slag te gaan, zodat jij je zelfzeker voelt wanneer een cliënt je om hulp vraagt en zodat je elke cliënt ook een kwaliteitsvolle begeleiding kan bieden.

Inhoud:

Een top loopbaancoach worden met kennis van zaken, dat doe je door onderstaande lesdelen onder de knie te krijgen.

Natuurlijk is de doorlooptijd voor iedereen een beetje anders, maar we adviseren om +- 60 uur te voorzien om het gehele traject te doorlopen.

Deel 1: Een traject loopbaancoaching vormgeven

 • Wat is loopbaancoaching en wat niet?
 • Het wettelijk kader en de rol van VDAB
 • Loopbaancoaching met en zonder loopbaancheques
 • Afbakening ten opzichte van andere soorten coaching
 • Opbouw en verloop van een traject loopbaancoaching
 • Administratieve opvolging binnen een traject loopbaanbegeleiding met loopbaancheques
 • Kwaliteitsvoorwaarden
 • De loopbaanvraag
 • Het persoonlijk ontwikkelingsplan

Deel 2: Coachende vaardigheden

 • Jouw rol als loopbaanbegeleider
 • Soorten gesprekken binnen een traject loopbaancoaching
 • Jouw rol als coach binnen elke stap van het traject
 • Gespreksvaardigheden
 • Actief luisteren en de juiste vragen stellen
 • De valkuilen van de loopbaancoach

Deel 3: Coachen naar zelfinzicht (wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik?)

 • Mijn persoonlijkheid in kaart
 • Mijn huidige werksituatie in kaart brengen
 • Helder krijgen van doelen en wensen
 • Inschatten van groeipotentieel en concreet maken van mogelijkheden
 • Talent- en competentiemanagement
 • Motievenreflectie
 • Energiegevers en - vreters
 • Werken met valide en betrouwbare tests
 • Werkvormen, oefeningen en tools om het coachingtraject van je cliënt te ondersteunen

Deel 4: Hoe kan ik mijn doel bereiken en obstakels wegwerken?

 • Inzicht in de arbeids- en opleidingenmarkt
 • Inzicht in financiële mogelijkheden (bv. opleidingsverlof of -cheques, loopbaanonderbreking, tijdskrediet …)
 • Inzicht in sociale wetgeving
 • Coachen rond thema’s als: netwerken, solliciteren, arbeidsmarktexploratie
 • Werkvormen, oefeningen en tools om het coachingtraject van je cliënt te ondersteunen

Deel 5: Coachen bij obstakels

 • Coachen rond thema's als: stress, perfectionisme,  assertiviteit, grenzen (h)erkennen, re-integratie op de werkvloer na ziekte, prioriteiten stellen, werkdruk, timemanagement, belemmerende overtuigingen, leren en durven veranderen, een goede balans werk - privé …
 • Werkvormen, oefeningen en tools om het coachingtraject van je cliënt te ondersteunen

Praktijksessies (individueel of in groep):

Heb je nood aan meer persoonlijk contact of meer praktijkoefening? 

Kies dan voor de één of twee praktijksessies (individueel of in groep).

Tijdens 2 coaching- en trainingsessies maken we ruimte voor integratie van de leerstof in praktijk. Aan de hand van oefeningen leer je de kennis toe te passen binnen een traject loopbaanbegeleiding. 

We nemen voldoende ruimte voor je individuele vragen en noden.

Duurtijd: 1 of 2 x 7h (9.00 – 12.00h en 13.00 – 16.00h)

Praktisch: De praktijksessies gaan online door via Google Meet.

Kostprijs: Je kan vrijblijvend kiezen voor één of twee praktijksessies. De prijs bedraagt 250€ (excl. BTW) per sessie.

Methodologie:

Bij DELAVIE koesteren we een nobele missie: jou transformeren tot een uitzonderlijk loopbaancoach met een ongeëvenaarde set van vaardigheden. We streven ernaar om je uit te rusten met een uitgebreide toolbox waarmee je kwalitatieve begeleiding kunt bieden aan anderen, en hen kunt helpen om hun professionele pad te verlichten.

Je krijgt voor deze opleiding toegang tot het opleidingtraject tot gecertificeerd loopbaancoach in de digitale leeromgeving van DELAVIE ACADEMY. Hier krijg je de unieke kans om jouw vaardigheden binnen de bovenstaande thema's naar een hoger niveau te tillen. En het beste van alles? Je hebt de vrijheid om op jouw eigen tempo te leren, op een manier die perfect bij jou past. 

Aan de hand van video’s, een presentatie, werkbundels- en oefenbundels, opdrachten, praktijkoefeningen en toetsen leer je om je competenties te versterken. Je hebt daardoor de vrijheid om te leren aan het tempo dat voor jou past. Je krijgt daarnaast ook toegang tot al het leermateriaal via de Google Drive van DELAVIE met een toolbox met meer dan 50 werkvormen, tests en oefeningen die jij kan inzetten in de begeleiding van je cliënten

Heb je vragen, dan mag je bij steeds contact opnemen met je persoonlijke trainer / coach. Je trainer zal je op regelmatige tijdstippen van feedback voorzien, zodat je een goed overzicht houdt over je voortgang en evaluatieopdrachten.

De evaluatie gebeurt aan de hand van een evaluatieopdracht, waarbij je persoonlijke feedback krijgt op jouw traject met een oefencoachee en aan de hand van een eindtest in de digitale leeromgeving. De test doe je van thuis uit op een moment dat het voor jou past. Het doel is niet dat je alle informatie uit het hoofd kent, maar wel dat je praktisch kan toepassen wat je geleerd hebt. Je mag al het materiaal uit de opleiding gebruiken tijdens de test

Niet geslaagd? Je kan de test tot 3x doen!

Heb je nood aan meer persoonlijk contact of meer praktijkoefening? Kies dan voor één of twee coaching- en trainingssessies (individueel of in groep).

DELAVIE:

Bij DELAVIE geloven we dat ieder individu het potentieel heeft om te groeien en te bloeien in zowel hun professionele als persoonlijke leven.

We bieden op maat gemaakte oplossingen aan voor zowel particulieren als bedrijven. Of het nu gaat om loopbaanbegeleiding, coaching, training of outplacementdiensten, we zijn er om onze klanten te ondersteunen bij het bereiken van hun doelen en het ontwikkelen van hun potentieel.

Onze oplossingen omvatten individuele gesprekken, praktische oefeningen, workshops en trainingen die zijn ontworpen om te voldoen aan de unieke behoeften en doelstellingen van elke klant. Door middel van onze persoonlijke aanpak en praktische tools helpen we onze klanten om nieuwe inzichten te krijgen, zelfvertrouwen op te bouwen en vaardigheden te ontwikkelen om hun carrière en leven te verbeteren.

Ons toegewijde team van een zestigtal experts staat over gans Vlaanderen klaar om onze klanten te ondersteunen bij het verbeteren van hun prestaties en het bereiken van hun doelen, zowel op persoonlijk als professioneel vlak.

Trainer:

Tijdens deze opleiding word je begeleid door jouw coach / trainer: Debbie Dupont

Inschrijvingsgeld en betaling:

 • De prijs voor deze opleiding (exc. coaching- en trainingssessies) bedraagt 1795€ (excl. BTW) en is o.a. inclusief toegang tot onze toolbox met meer dan vijftig werkvormen en tools en onze digitale leeromgeving.
 • Je kan vrijblijvend kiezen voor één of twee praktijksessies. De prijs bedraagt 250€ (excl. BTW) per sessie.
 • Deze opleiding komt enkel en alleen in aanmerking voor de KMO Portefeuille indien aan deze voorwaarden voldaan wordt: de opleiding wordt gevolgd door een zaakvoerder of iemand die weegt op het personeelsbeleid binnen de onderneming (bv. HR verantwoordelijke) EN de opleiding dient een rechtstreeks gevolg te hebben op de algemene werking van de KMO op het vlak van personeelsbeleid. De opleiding komt m.a.w. niet in aanmerking wanneer deze bv. gevolgd wordt door externe (business) coaches, die de verworven inzichten nadien vertalen bij hun cliënten. We vragen je bij inschrijving om uitdrukkelijk te bevestigen dat je aan de voorwaarden voldoet als je gebruik wil maken van KMOP. Voldoe je niet aan deze voorwaarden, dan kan je geen gebruik maken van KMOP.
 • Na je online inschrijving ontvang je van ons via e-mail een factuur. Je kan starten met de opleiding wanneer je betaling bij ons geregistreerd werd. Let op: betaal je met KMO Portefeuille, dan kan de verwerking tot 14 dagen duren.

Aansluiten als loopbaancoach bij ons erkend loopbaancentrum: 

Wil je tijdens of na de opleiding graag aansluiten bij ons erkend loopbaancentrum, dat kan!

Ken je graag de samenwerkingsmodaliteiten, schrijf je dan in voor de themasessie: is freelance loopbaancoach worden bij DELAVIE iets voor jou? via www.delavie.be/evenementen.

Annulatievoorwaarden:

 • Het is mogelijk om je deelname aan de opleiding te annuleren tot voor de start van de opleiding. Je doet dit via e-mail naar  training@delavie.be.
 • Bij annulatie wordt steeds een annulatiekost van 125€ aangerekend.
 • Vanaf het moment dat je de opleiding gestart bent, blijft het volledige inschrijvingsgeld steeds verschuldigd.

Inschrijven:

Let op: wanneer je je inschrijft via de knop 'inschrijven' geldt een verbintenis tot betaling van het inschrijfgeld.

Inschrijven doe je via de knop hieronder of bovenaan.

Je ontvangt een bevestiging van je inschrijving via e-mail.

Vragen:

Heb je nog vragen?

Stuur ons gerust een e-mail via  training@delavie.be.

Deel dit evenement

Wil jij graag als eerste op de hoogte blijven van onze opleidingen en evenementen?

Bedankt voor het registreren!

bottom of page