top of page

De opleiding tot integraal coach van DELAVIE

Als je geïnteresseerd bent in het vak van coaching, is het essentieel om een opleiding te kiezen die niet alleen een goede basis biedt, maar ook de diepte ingaat.


De basisopleiding tot integraal coach bij DELAVIE is zo’n programma: uitgebreid, wetenschappelijk onderbouwd en diepgaand.


Hier krijg je niet alleen de noodzakelijke theoretische kennis, maar ook de praktische vaardigheden die je nodig hebt om een effectieve en professionele coach te worden.

Wetenschappelijk fundamenten


De opleiding bij DELAVIE is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en methodieken uit de psychologie. Dit betekent dat je leert werken met bewezen effectieve technieken en methoden.


De theorieën en concepten die je bestudeert, zijn geworteld in uitgebreid onderzoek en klinische praktijk, waardoor je verzekerd bent van een solide en betrouwbare basis.


Uitgebreide en diepgaande inhoud


De opleiding is ontworpen om zowel een brede basis als een diepgaande verdieping te bieden. Je begint met de fundamentele principes van coaching en psychologie, en bouwt daar systematisch op voort.


Het curriculum omvat een breed scala aan onderwerpen, zoals:


  • Basisprincipes van coaching: Leren wat coaching precies inhoudt, de rol van de coach en de basisvaardigheden die elke coach nodig heeft.


  • Psychologische inzichten: Begrip van belangrijke psychologische concepten en hoe deze toe te passen in coaching.


  • Wetenschappelijke methodieken: Gebruik van evidence-based technieken die hun effectiviteit hebben bewezen in de praktijk.


  • Verdiepende modules: Specialisatie in verschillende coachingstechnieken en -thema's, zodat je een breed palet aan tools hebt om je cliënten te helpen.


Theorie en praktijk hand in hand


Een van de sterkste punten van de opleiding bij DELAVIE is de perfecte balans tussen theorie en praktijk. Naast de diepgaande theoretische kennis, krijg je volop gelegenheid om deze kennis in de praktijk toe te passen. Dit gebeurt door middel van praktijkgerichte opdrachten , supervisie en feedback en praktijksessies.


  • Praktijkgerichte oefeningen: Je oefent met echte cases en scenario's, zodat je ervaring opdoet in een veilige leeromgeving.


  • Supervisie en feedback: Ervaren coaches begeleiden je door het proces, geven feedback en helpen je je vaardigheden te verfijnen.


  • Oefentraject en praktijksessies: Mogelijkheden om in de praktijk te werken met echte cliënten, wat je leerervaring verder verdiept.

Een stevige achtergrond voor een professionele carrière


Door de uitgebreide en gedegen opleiding bij DELAVIE ben je uitstekend voorbereid op een professionele carrière als coach. Je ontwikkelt niet alleen de vaardigheden en kennis die nodig zijn, maar ook het zelfvertrouwen en de ethische verantwoordelijkheid die essentieel zijn voor het vak.


Digitale leervorm: flexibiliteit en diepgang


De flexibele digitale leervorm maakt het mogelijk om vanuit thuis te studeren en je eigen tempo te bepalen. Dankzij deze flexibiliteit kun je de opleiding integreren in je drukke leven, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het onderwijs.


De digitale leeromgeving biedt trouwens véél meer dan de gebruikelijke 6-daagse opleidingen, met een schat aan thema's, lesmateriaal, interactieve modules en video's.


Een persoonlijke, ervaren coach staat voor je klaar om je doorheen je opleidingstraject te begeleiden en daarnaast kan je ook deelnemen aan praktijksessies.


Dit stelt je in staat om de geleerde theorie direct toe te passen en waardevolle feedback te ontvangen, waardoor je een grondige en complete leerervaring krijgt die je uitstekend voorbereidt op een carrière als integraal coach.


Heb je nog vragen over de opleiding tot integraal coach, contacteer ons dan via training@delavie.be.Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page