top of page

Een werkhervattingsplan wanneer je terugkeert naar het werk na ziekte of burn-out!

Bijgewerkt op: 20 mei

Terugkeren naar werk na een periode van #ziekte of #burnout vereist zorgvuldige planning. Zonder een goed #werkhervattingsplan loop je het risico op #overbelasting en #terugval.
Als loopbaancoach kan Britt (regio: Kontich) je helpen om deze uitdagingen te navigeren en een #werkhervattingsplan op te stellen dat bij jou past.


Kom je uit een andere regio, dan kies je natuurlijk voor een coach dichter in je buurt.


Wat is een werkhervattingsplan?


Een werkhervattingsplan is een gestructureerd plan dat wordt opgesteld om een werknemer te begeleiden bij zijn of haar terugkeer naar werk na een periode van afwezigheid, zoals bijvoorbeeld na ziekte, een burn-out, of een langdurig verlof.


Terugval voorkomen

Een algemeen werkhervattingsplan wordt vaak in samenspraak tussen de werknemer, werkgever en eventueel een arbeidsdeskundige of bedrijfsarts opgesteld, maar een gespecialiseerd werkhervattingsplan in loopbaanbegeleiding kan ook individueel met jou opgesteld worden en vraagt niet noodzakelijk input van andere partijen (werkgever, arbeidsgeneesheer, ...).


Het plan focust het daarnaast vooral ook op voorkomen van terugval, goed weten wat je moet doen als je batterij toch terug leeg dreigt te geraken en goed weten wat jij zelf kan ondernemen om ervoor te zorgen dat je batterij opgeladen blijft, want terugkeren naar werk vraagt vaak veel energie.


Doel

Het doel van een werkhervattingsplan is om de werknemer op een gezonde en verantwoorde manier weer aan het werk te laten gaan, met als uiteindelijk resultaat een succesvolle re-integratie in het arbeidsproces.


Werk samen aan een #geleidelijketerugkeer naar een #gezonderebalans en #positieveveranderingen in je loopbaan.Comments


bottom of page