top of page

De nummer 1 reden waarom medewerkers ontslag geven

Medewerkers geven ontslag wanneer ze niet langer tevreden zijn met hun baan of hun werkomgeving. Maar wat denk jij dat de meest voorkomende reden is om ontslag te nemen?


Wanneer medewerkers ontslag nemen kan dit te wijten zijn aan verschillende factoren, zoals een gebrek aan werkplezier, het gevoel ondergewaardeerd te zijn, een giftige werkcultuur ervaren, een moeilijke relatie hebben met hun manager of collega's, zich overwerkt of onderbetaald voelen, of gewoon het gevoel hebben dat hun vaardigheden en talenten niet effectief worden benut.


Andere veelvoorkomende redenen om te stoppen zijn onder meer: het gebrek aan doorgroeimogelijkheden, betere beloningen en secundaire arbeidsvoorwaarden, of een verlangen naar een betere balans tussen werk en privéleven.


Waarom geven medewerkers ontslag:

  1. Moeilijke relaties op het werk

  2. Een giftige werkcultuur

  3. Het gevoel ondergewaardeerd te zijn

  4. Betere beloningen

  5. Doorgroeimogelijkheden


Uiteindelijk is de beslissing om te stoppen een persoonlijke beslissing die vaak wordt beïnvloed door een combinatie van factoren die uniek zijn voor de individuele omstandigheden.


Ben jij niet meet gelukkig in je huidige job of op je huidige werkplek, weet dan dat de Vlaamse Overheid een coachingtraject van 7 uur subsidieert bij een loopbaancoach in ons erkend loopbaancentrum.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page