top of page

De vijf vaakst voorkomende drempels om loopbaanbegeleiding te starten!

Bijgewerkt op: 21 mrt. 2023

Ben je ontevreden over je huidige baan? Of heb je het gevoel dat je vastzit in je carrière? Loopbaanbegeleiding kan een waardevol hulpmiddel zijn om je te helpen je professionele doelen te bereiken.


Toch merken we bij DELAVIE dat veel mensen drempels ervaren om loopbaanbegeleiding te starten.


In dit artikel bespreken we de vijf vaakst voorkomende drempels om loopbaanbegeleiding te starten en laten we zien waarom loopbaanbegeleiding juist een waardevolle investering kan zijn voor je toekomstige carrière.


1. Onzekerheid en angst voor verandering


Een van de meest voorkomende redenen waarom mensen uitstellen om naar een loopbaancoach te gaan, is de angst voor verandering.


We zijn allemaal gewend aan de manier waarop we ons werk doen en het kan eng zijn om daar verandering in aan te brengen.


Mensen zijn vaak onzeker over hun toekomstige carrièremogelijkheden en kunnen daardoor de neiging hebben om vast te houden aan wat ze kennen en wat vertrouwd is.


Bij DELAVIE geloven we dat het belangrijk is om deze angsten te erkennen en ze te overwinnen. Verandering kan eng zijn, maar het kan ook een kans zijn om jezelf uit te dagen en te groeien.


2. Twijfel aan de waarde van loopbaanbegeleiding


Sommige mensen twijfelen aan de waarde van loopbaanbegeleiding en vragen zich af of het echt de investering waard is. Ze stellen zich de vraag of een begeleiding bij een coach wel waardevol is en of dit wel de oplossing is voor de situatie waar zij zich in bevinden.


Bij DELAVIE geloven we echt dat loopbaanbegeleiding een waardevolle investering is in jezelf en je toekomst. Het kan helpen om duidelijkheid te scheppen in je carrièrepad en je te begeleiden bij het nemen van belangrijke beslissingen.


Onze loopbaancoaches zijn experts in het begeleiden van mensen bij het identificeren van hun sterke punten, interesses en vaardigheden en deze te vertalen naar concrete carrièremogelijkheden. Wij bieden ook praktische hulp, zoals hulp bij het opstellen van een CV en sollicitatiegesprekken.


3. Tijdsdruk en prioriteiten stellen


Vaak hebben mensen hebben het gevoel dat ze geen tijd hebben om een loopbaancoach te zien. Het kan zijn dat je druk bent met je werk, gezin of andere verplichtingen, en het kan moeilijk zijn om tijd te vinden voor loopbaanbegeleiding.


Bij DELAVIE begrijpen we dat tijd kostbaar is, en we willen het proces zo efficiënt en effectief mogelijk maken. We bieden naast fysieke afspraken in de praktijk of bij jou thuis ook online sessies aan die kunnen plaatsvinden op tijdstippen die voor jou werken.


4. Angst voor de kosten


Gelukkig subsidieert de Vlaamse Overheid een traject loopbaanbegeleiding en is de eigen bijdragen slechts miniem of soms is de begeleiding zelfs gratis. Toch kunnen de kosten van loopbaanbegeleiding soms een drempel zijn. Het is begrijpelijk dat je je afvraagt of de investering in loopbaanbegeleiding het waard is en of je het je financieel kunt veroorloven.


Bij DELAVIE bieden we begeleidingstrajecten aan die worden gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid, waardoor je slechts een kleine eigen bijdrage hoeft te betalen voor de sessies. In een aantal gevallen wordt de begeleiding zelfs volledig terugbetaald . Wie geen recht heeft op loopbaancheques kan ervoor kiezen om per sessie te betalen. Je komt zo vaak je wil of nodig hebt. Is jouw werkgever akkoord, dan is het ook mogelijk dat de werkgever de kostprijs van het traject op zich neemt.


Daarnaast bieden we ook maatwerkprogramma's aan voor individuen en organisaties.


Het is belangrijk om te onthouden dat loopbaanbegeleiding een investering is in jezelf en je toekomstige carrière. Door het ontwikkelen van vaardigheden en het verkrijgen van inzichten in je eigen persoonlijkheid, talenten en drijfveren, kun je beter voorbereid zijn op toekomstige kansen en uitdagingen.


5. Onwetendheid over loopbaanbegeleiding


Sommige mensen stellen loopbaanbegeleiding uit omdat ze niet goed begrijpen wat het inhoudt en wat ze kunnen verwachten of ze weten simpelweg niet dat het bestaat.


Bij DELAVIE willen we duidelijkheid scheppen over wat loopbaanbegeleiding inhoudt en wat je kunt verwachten tijdens het proces. We beginnen met een intakegesprek om te begrijpen wat jouw specifieke behoeften zijn en welke doelen je wilt bereiken. Vervolgens zullen we een op maat gemaakt programma samenstellen dat past bij jouw behoeften en doelen.


Tijdens de sessies met een loopbaancoach, zullen we je helpen om je sterke punten, vaardigheden en interesses te identificeren en te vertalen naar concrete carrièremogelijkheden. We kunnen je ook helpen bij het verbeteren van je sollicitatievaardigheden en je voorbereiden op sollicitatiegesprekken


Kortom:


Loopbaanbegeleiding kan een waardevol hulpmiddel zijn bij het ontwikkelen van je loopbaan en het bereiken van je professionele doelen.


Bij DELAVIE begrijpen we dat het een grote stap kan zijn om hulp te zoeken bij het ontwikkelen van je loopbaan, maar we geloven dat het een stap is die de moeite waard is.


Door samen te werken met een loopbaancoach, kun je jezelf beter begrijpen en concrete stappen zetten om je professionele doelen te bereiken. Het is belangrijk om de drempels te overwinnen die je misschien hebt bij het zoeken naar loopbaanbegeleiding, en om te onthouden dat het een investering is in jezelf en je toekomstige carrière.


Het is ook belangrijk om te benadrukken dat loopbaanbegeleiding niet alleen bedoeld is voor mensen die ontevreden zijn over hun huidige baan. Ook als je tevreden bent met je huidige baan, kan loopbaanbegeleiding je helpen om jezelf verder te ontwikkelen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Het kan je bijvoorbeeld helpen om jezelf beter te positioneren binnen je huidige organisatie of om te ontdekken welke kansen er nog meer zijn in jouw vakgebied.


Bij DELAVIE staan we klaar om je te begeleiden en te ondersteunen bij het ontwikkelen van je loopbaan. Neem gerust contact met ons op om meer te weten te komen over onze loopbaanbegeleiding programma's en hoe we je kunnen helpen bij het bereiken van jouw professionele doelen.


We begrijpen de drempels die mensen kunnen ervaren bij het zoeken naar loopbaanbegeleiding. We willen echter benadrukken dat loopbaanbegeleiding een waardevol hulpmiddel kan zijn bij het ontwikkelen van je loopbaan.


We nodigen je uit om contact met ons op te nemen om meer te weten te komen over onze loopbaanbegeleiding programma's en hoe we je kunnen helpen bij het bereiken van jouw professionele doelen.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page