top of page

Hoe neem je ontslag?

Ontslag nemen kan een moeilijke en emotionele beslissing zijn. Hier zijn enkele stappen die je moet nemen om professioneel ontslag te nemen:


  1. Plan een gesprek met je supervisor of manager: Vraag een privégesprek aan met je supervisor of manager om je ontslag te bespreken.

  2. Bereid een ontslagbrief voor: Schrijf een korte ontslagbrief met je naam, de datum en de functie van waaruit je ontslag neemt. Wil je de reden van je ontslag vermelden? Dat mag.

  3. Zorg voor vermelding van de juiste opzegtermijn: houdt rekening met de juiste opzegtermijn en vermeldt deze ook correct op je ontslagbrief.

  4. Wees professioneel: wees tijdens de vergadering respectvol en professioneel en spreek je dankbaarheid uit voor de mogelijkheid om met de organisatie samen te werken.

  5. Bied aan om te helpen bij de overgang: Bied indien mogelijk aan om te helpen bij het overgangsproces, zoals het opleiden van je vervanger of het assisteren bij de overdracht van je taken.

  6. Leg losse eindjes vast: Voordat je je job verlaat, moet je ervoor zorgen dat al je werk is voltooid of aan iemand anders is overgedragen en dat je alle eigendommen van het bedrijf teruggeeft.

  7. Contact houden: Onderhoud goede relaties met je voormalige werkgever en collega's, aangezien zij in de toekomst waardevolle contacten kunnen zijn.


Vergeet niet om tijdens het ontslagproces positief en professioneel te blijven. Opzeggen bij een baan kan een stressvolle ervaring zijn, maar met een professionele en respectvolle aanpak kan je er een positieve ervaring van maken voor zowel jou als je werkgever.


Heb je hulp nodig bij het voorbereiden van je ontslag? Plan dan een afspraak met één van onze loopbaancoaches.
Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page